Bedrijfssluiting (27 juli t/m 7 augustus)

Tijdens de bouwvak is Celdex gesloten van 27 juli t/m 7 augustus. Vanaf maandag 10 augustus staan wij weer voor jullie klaar!

Winnaar foto winactie!

In de koudere (winter) maanden van 2019/2020 hadden we de Celdex mutsenactie. De opdracht was om een ludieke foto te maken met Celdex muts en deze vervolgens in te sturen. Hiermee kon je een Makita bouwradio winnen!

Belang luchtdicht bouwen neemt toe

Op 1 januari 2021 moeten dan toch echt de BENG-eisen van kracht worden. Daardoor wordt de aandacht voor luchtdichtheid nog belangrijker.

Maatregelen m.b.t. coronavirus

Deze situatie zorgt voor de nodige uitdagingen en dilemma’s in het dagelijks leven en in het bedrijfsleven. Binnen Celdex volgen wij de ontwikkelingen op de voet en passen wij ons dagelijks beleid aan om aan de richtlijnen van het RIVM te voldoen.

Zo luchtdicht mogelijk bouwen, hoe doe je dat?

Vanaf 1 januari 2021 moeten alle aanvragen voor alle nieuwbouwprojecten, woning-en utiliteitsbouw, voldoen aan de eisen voor bijna-energieneutrale gebouwen (BENG). Een belangrijke manier om de BENG-doelstelling te kunnen halen, is door energiezuinig en luchtdicht te bouwen.

Celdex en Bouwmensen

Voor de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van luchtdicht bouwen is Celdex bij Bouwmensen opgenomen als gastdocent. We vinden het erg belangrijk dat zowel de bestaande als ook de aankomende generatie zich bewust wordt van het belang van luchtdicht bouwen.

Succesvolle beursweek voor Celdex

In oktober 2019, was Celdex voor het eerst in één week op twee verschillende vakbeurzen te vinden! Dinsdag 8 oktober was de eerste dag van de 3-daagse vakbeurs PREFAB in de Brabanthallen in Den Bosch. Woensdag 9 oktober, gelijktijdig met PREFAB ging ook de 3-daagse vakbeurs Bouw Compleet in Hardenberg van start.

Totaalaanpak voor luchtdicht bouwen

Vanaf 2020 moet, conform de Europese richtlijn EPBD, al onze nieuwbouw bijna energieneutraal zijn. Om deze doelstelling te kunnen halen, is energiezuinig bouwen noodzakelijk. Een belangrijk hulpmiddel daarbij is luchtdicht bouwen, waarmee u het energieverlies door luchtlekken tot wel 30 procent kunt reduceren.

Deelname Celdex aan de Stelvio Challenge!

Op 6 september 2019 was het dan zover. Met 10 man sterk ging Celdex naar Bormio om deel te nemen aan deze Challenge, dit jaar georganiseerd door Cladding Partners ter ere van hun 20-jarig bestaan.

‘Luchtdichtheid essentieel voor NOM-garantie MorgenWonen’

Hoe belangrijk een luchtdichte schil is om NOM-ambities te halen, laat zich raden. Het belang van luchtdicht bouwen is er altijd geweest, maar wordt met de aankomende BENG-eisen en de focus op gasloos en Nul op de Meter alsmaar groter. Zo ook voor MorgenWonen, waar zelfs een NOM-garantie op wordt afgegeven. Een goede gebouwschilisolatie en luchtdichting zijn dan ontzettend belangrijk.

Luchtdicht bouwen & wooncomfort voor de klant

Tijdens de BouwBeurs heeft onze collega Henny van der Heijden een interview gegeven over luchtdicht renoveren. Hij vertelt waar de luchtlekken zitten in jaren '30-'40 en '50 woningen. Daarbij vertelt hij ook hoe je de luchtlekken kunt oplossen.

Luchtdicht bouwen als norm bij BENG-realisaties

Het klimaatakkoord schetst een tijd van forse verduurzaming. Er moeten minstens 50.000 woningen per jaar worden aangepakt, maar er ligt een bedreiging op de loer: het gebrek aan vakmensen.

Welke rol speelt maatwerk?

Bij nieuwbouwwoningen zien we vaak verschillende onderdorpels voor buitendeur toepassingen. Om deze onderdorpels wind- en slagregendicht te maken worden er pakkingen geplaatst tussen de neut van de dorpel en de stijl van het kozijn.

Alles draait om energiebesparing

Een goed streven, energiezuinig en comfortabel wonen. Er zijn inmiddels diverse technieken en systemen binnen de bouw die bijdragen aan een duurzamer Nederland. Vanaf 1 januari 2020 moeten nieuwbouwwoningen en utiliteiten voldoen aan BENG.

Het Detailboek voor Luchtdicht Bouwen

De komende jaren blijft de overheid de EPC-norm aanscherpen, energiezuinig bouwen is en blijft een noodzaak. Als specialist in afdichtingsmaterialen weten wij als geen ander hoe belangrijk luchtdicht bouwen is. Luchtdicht bouwen is energiezuinig en duurzaam bouwen. Dit is niet alleen belangrijk voor de energieprestatie van gebouwen, maar ook voor de slagregendichtheid, inwendige condensatie en akoestiek.

Extra aandacht voor bouwkundige detaillering

Vanaf 1 januari moeten alle nieuwe gebouwen aan de BENG-eisen voldoen. Eén van deze eisen is: energiebehoefte, BENG-1. De weg naar een EPC van 0 is een luchtdichte buitenschil (gevel, dak en vloer). Naarmate de Rc-waarde van een gebouw toeneemt heeft het toepassen van nog dikkere isolatiepakketten procentueel steeds minder effect op de energiebesparing.

Voorkom spouwvervuiling met kelknaadblokken

Celdex Airseal Vulblokken zijn speciaal ontwikkeld als luchtdichting van kanaalplaatvloeren. Om de kelknaden af te dichten worden er standaard Airseal Kelknaadblokken meegeleverd. Airseal Vulblokken zijn op maat gesneden geprofileerde afdichtingsmaterialen bestaan uit zeer fijn semi-geslotencellig polyurethaanschuim, dubbelzijdig voorzien van een waterdichte toplaag van TPU.

Meer weten over
luchtdicht bouwen met Celdex?

Neemcontact op voor advies op maat