Celdex bedrijfssluiting (29 juli t/m 9 augustus)

‘Luchtdichtheid essentieel voor NOM-garantie MorgenWonen’

MorgenWonen is met meer dan 1.400 gerealiseerde woningen ‘proven concept’ In heel Nederland kom je ze tegen, de woningen van MorgenWonen. In totaal zijn er al meer dan 1.400 gerealiseerd. Duurzaam Gebouwd spreekt experts

Luchtdicht bouwen & wooncomfort voor de klant

Tijdens de BouwBeurs heeft onze collega Henny van der Heijden een interview gegeven over luchtdicht renoveren. Hij vertelt waar de luchtlekken zitten in jaren '30-'40 en '50 woningen. Daarbij vertelt hij ook hoe je

Building Holland 2019

Building Holland is hét 3-daagse innovatie evenement voor de bouw- installatie en vastgoed sector in RAI Amsterdam. Tijdens deze beurs zijn er ruim 15.000 bezoekers en 250 standhouders aanwezig. Je kunt

Luchtdicht bouwen als norm bij BENG-realisaties

Het klimaatakkoord schetst een tijd van forse verduurzaming. Er moeten minstens 50.000 woningen per jaar worden aangepakt, maar er ligt een bedreiging op de loer: het gebrek aan vakmensen.

Welke rol speelt maatwerk?

Bij nieuwbouwwoningen zien we vaak verschillende onderdorpels voor buitendeur toepassingen. Om deze onderdorpels wind- en slagregendicht te maken worden er pakkingen geplaatst tussen de neut van de dorpel en de stijl van het kozijn.

Alles draait om energiebesparing

Een goed streven, energiezuinig en comfortabel wonen. Er zijn inmiddels diverse technieken en systemen binnen de bouw die bijdragen aan een duurzamer Nederland. Vanaf 1 januari 2020 moeten nieuwbouwwoningen en utiliteiten voldoen aan BENG.

Bouw Compleet 2018

De 21ste editie van Bouw Compleet vindt plaats. Drie dagen lang kunnen bezoekers tussen 13:00 uur - 21:00 uur op de bouwbeurs geïnspireerd raken over alles wat er in de bouwbranche speelt. Op Bouw Compleet vind je dé nieuwste producten, trends en uitdagingen die binnen de branche spelen.

Het Detailboek voor Luchtdicht Bouwen

De komende jaren blijft de overheid de EPC-norm aanscherpen, energiezuinig bouwen is en blijft een noodzaak. Als specialist in afdichtingsmaterialen weten wij als geen ander hoe belangrijk luchtdicht bouwen is. Luchtdicht bouwen is energiezuinig en duurzaam bouwen. Dit is niet alleen belangrijk voor de energieprestatie van gebouwen, maar ook voor de slagregendichtheid, inwendige condensatie en akoestiek.

Extra aandacht voor bouwkundige detaillering

Vanaf 1 januari moeten alle nieuwe gebouwen aan de BENG-eisen voldoen. Eén van deze eisen is: energiebehoefte, BENG-1. De weg naar een EPC van 0 is een luchtdichte buitenschil (gevel, dak en vloer). Naarmate de Rc-waarde van een gebouw toeneemt heeft het toepassen van nog dikkere isolatiepakketten procentueel steeds minder effect op de energiebesparing.

Meer weten over
luchtdicht bouwen met Celdex?

Neemcontact op voor advies op maat