#5: Top 3 meest kritische punten van prefab bouwen zonder steigers

Door: Henny van der Heijden – Product Manager bij Celdex Wie kent dat beeld niet, grote hoge gebouwen in aanbouw die vol in de steigers staan. Maar het bouwen van deze grote gebouwen kan tegenwoordig

Bescherm je schil met Factor C!

De zomers worden steeds warmer en de zon steeds krachtiger. Hierdoor is het erg belangrijk om je goed in te smeren. Op een normale werkdag kom je als het goed

Steigerloos en luchtdicht bouwen

In de Utrechtse wijk Overvecht torent studentenwooncomplex ‘The Cube’ met een hoogte van 50 meter boven de wijk uit. Het zijn twee getrapt oplopende torens van vijftien verdiepingen, voorzien van twee opengewerkte uitsneden die lucht

#4: Staren in de luchtdichtingsvitrine

Door: Ruud Robbe – Accountmanager Luchtdicht Bouwen bij Celdex Drie jaar geleden kreeg ik, (Accountmanager Luchtdicht bouwen bij Celdex) steeds meer de vraag van klanten hoe het zat met luchtdicht bouwen, welke eisen er werden

#3: Een goede samenwerking levert winnaars op!

Door: Patrick Verhoef - Accountmanager Luchtdicht Bouwen bij Celdex Samen zijn we sterk en ik geloof in samenwerken. Samenwerken is iets wat naar mijn idee altijd winnaars oplevert. Als je echt de intentie hebt kennis

Celcius: het huis van de toekomst

Celdex vindt duurzaam bouwen belangrijk en daarom hebben wij het Celcius huis gesponsord m.b.t. luchtdichte afdichtingsmaterialen.

#2: Prefab montage stelkozijn en kunststof kozijn zonder pur?

Celdex heeft samen met Wijnsma Kozijnen een nieuwe luchtdichte oplossing voor een kritische naad, waar veel luchtverlies kan optreden.

#1: ‘Doe die plank in het gat, we stoken niet voor de vogels’

Er wordt van alles gedaan om woningen zo luchtdicht mogelijk te maken. Toch zijn er tot op de dag van vandaag nog veel luchtlekken in een woning die totaal vergeten worden. Zo is er de brievenbus in je voordeur, stiekem het grootste tochtgat in je woning.

‘Hoe krijg ik de begane grondvloer luchtdicht?’

Om te voorkomen dat vochtige lucht uit de kruipruimte het woonklimaat nadelig beïnvloedt, is de eis voor de luchtdichtheid van de begane grondvloer in het Bouwbesluit fors hoger dan voor andere constructiedelen. BouwTotaal kijkt samen met Celdex naar de maatregelen om tot een luchtdichte begane grondvloer te komen. (13-01-2021)

Luchtdicht bouwen in de fabriek

Er is vandaag de dag veel meer bewustwording rond het thema luchtdichtbouwen, constateert Robbe. “Veel eerder in een traject wordt nagedacht over duurzaamheid en dan komt het thema luchtdichting ‘vanzelf’ ter sprake. Dat hebben we gelukkig in al die jaren al met elkaar bereikt. (23-12-2020)

Bouwen aan een duurzame toekomst, zonder energieverspilling

Het terugdringen van het woningtekort én de verduurzaming van onze gebouwde omgeving zijn flinke uitdagingen in de Nederlandse bouw. De doelstelling is dat voor 2050 geen enkel gebouw meer CO2 mag uitstoten. Om die ambitie waar te maken, moeten ongeveer 50.000 bestaande woningen per jaar worden verduurzaamd en na 2021 zelfs 200.000 woningen per jaar. (08-12-2020)

Een optimale luchtdichting, ook in de prefab bouw

Om een comfortabel binnenklimaat te garanderen en onze energielasten binnen de perken te houden, is het belangrijk dat binnen- en buitenklimaat effectief van elkaar worden gescheiden. Naast de isolatie van de gebouwschil is een goede luchtdichting hiervoor cruciaal, weet Henny van der Heijden, productmanager bij Celdex. (11-11-2020)

Prefabricage vraagt nieuwe benadering afdichtingstechnieken

Er wordt steeds meer ingezet op prefabricage. Een noodzaak om in de toekomst aan de grote renovatie- en nieuwbouw opgave invulling te kunnen geven. Maar ook om onder de toekomstige Wet Kwaliteitsborging voor bouwen (Wkb) gegarandeerde kwaliteit te kunnen leveren en een antwoord te bieden aan een toenemend tekort aan vakmensen op de bouwplaats. (21-10-2020)

Winnaar foto winactie!

In de koudere (winter) maanden van 2019/2020 hadden we de Celdex mutsenactie. De opdracht was om een ludieke foto te maken met Celdex muts en deze vervolgens in te sturen. Hiermee kon je een Makita bouwradio winnen! (22-04-2020)

Belang luchtdicht bouwen neemt toe

Op 1 januari 2021 moeten dan toch echt de BENG-eisen van kracht worden. Daardoor wordt de aandacht voor luchtdichtheid nog belangrijker. (28-03-2020)

Maatregelen m.b.t. coronavirus

Deze situatie zorgt voor de nodige uitdagingen en dilemma’s in het dagelijks leven en in het bedrijfsleven. Binnen Celdex volgen wij de ontwikkelingen op de voet en passen wij ons dagelijks beleid aan om aan de richtlijnen van het RIVM te voldoen. (18-03-2020)

Zo luchtdicht mogelijk bouwen, hoe doe je dat?

Vanaf 1 januari 2021 moeten alle aanvragen voor alle nieuwbouwprojecten, woning-en utiliteitsbouw, voldoen aan de eisen voor bijna-energieneutrale gebouwen (BENG). Een belangrijke manier om de BENG-doelstelling te kunnen halen, is door energiezuinig en luchtdicht te bouwen. (14-01-2020)

Celdex en Bouwmensen

Voor de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van luchtdicht bouwen is Celdex bij Bouwmensen opgenomen als gastdocent. We vinden het erg belangrijk dat zowel de bestaande als ook de aankomende generatie zich bewust wordt van het belang van luchtdicht bouwen. (20.11.2019)

Succesvolle beursweek voor Celdex

In oktober 2019, was Celdex voor het eerst in één week op twee verschillende vakbeurzen te vinden! Dinsdag 8 oktober was de eerste dag van de 3-daagse vakbeurs PREFAB in de Brabanthallen in Den Bosch. Woensdag 9 oktober, gelijktijdig met PREFAB ging ook de 3-daagse vakbeurs Bouw Compleet in Hardenberg van start. (16.10.2020)

Totaalaanpak voor luchtdicht bouwen

Vanaf 2020 moet, conform de Europese richtlijn EPBD, al onze nieuwbouw bijna energieneutraal zijn. Om deze doelstelling te kunnen halen, is energiezuinig bouwen noodzakelijk. Een belangrijk hulpmiddel daarbij is luchtdicht bouwen, waarmee u het energieverlies door luchtlekken tot wel 30 procent kunt reduceren. (24.09.2019)

Deelname Celdex aan de Stelvio Challenge!

Op 6 september 2019 was het dan zover. Met 10 man sterk ging Celdex naar Bormio om deel te nemen aan deze Challenge, dit jaar georganiseerd door Cladding Partners ter ere van hun 20-jarig bestaan. (13.09.2019)

‘Luchtdichtheid essentieel voor NOM-garantie MorgenWonen’

Hoe belangrijk een luchtdichte schil is om NOM-ambities te halen, laat zich raden. Het belang van luchtdicht bouwen is er altijd geweest, maar wordt met de aankomende BENG-eisen en de focus op gasloos en Nul op de Meter alsmaar groter. Zo ook voor MorgenWonen, waar zelfs een NOM-garantie op wordt afgegeven. Een goede gebouwschilisolatie en luchtdichting zijn dan ontzettend belangrijk. (21.06.2019)

Luchtdicht bouwen & wooncomfort voor de klant

Tijdens de BouwBeurs heeft onze collega Henny van der Heijden een interview gegeven over luchtdicht renoveren. Hij vertelt waar de luchtlekken zitten in jaren '30-'40 en '50 woningen. Daarbij vertelt hij ook hoe je de luchtlekken kunt oplossen. (26.02.2019)

Luchtdicht bouwen als norm bij BENG-realisaties

Het klimaatakkoord schetst een tijd van forse verduurzaming. Er moeten minstens 50.000 woningen per jaar worden aangepakt, maar er ligt een bedreiging op de loer: het gebrek aan vakmensen. (04.02.2019)

Welke rol speelt maatwerk?

Bij nieuwbouwwoningen zien we vaak verschillende onderdorpels voor buitendeur toepassingen. Om deze onderdorpels wind- en slagregendicht te maken worden er pakkingen geplaatst tussen de neut van de dorpel en de stijl van het kozijn. (24.01.2019)

Alles draait om energiebesparing

Een goed streven, energiezuinig en comfortabel wonen. Er zijn inmiddels diverse technieken en systemen binnen de bouw die bijdragen aan een duurzamer Nederland. Vanaf 1 januari 2020 moeten nieuwbouwwoningen en utiliteiten voldoen aan BENG. (24.01.2019)

Het Detailboek voor Luchtdicht Bouwen

De komende jaren blijft de overheid de EPC-norm aanscherpen, energiezuinig bouwen is en blijft een noodzaak. Als specialist in afdichtingsmaterialen weten wij als geen ander hoe belangrijk luchtdicht bouwen is. Luchtdicht bouwen is energiezuinig en duurzaam bouwen. Dit is niet alleen belangrijk voor de energieprestatie van gebouwen, maar ook voor de slagregendichtheid, inwendige condensatie en akoestiek. (10.01.2019)

Extra aandacht voor bouwkundige detaillering

Vanaf 1 januari moeten alle nieuwe gebouwen aan de BENG-eisen voldoen. Eén van deze eisen is: energiebehoefte, BENG-1. De weg naar een EPC van 0 is een luchtdichte buitenschil (gevel, dak en vloer). Naarmate de Rc-waarde van een gebouw toeneemt heeft het toepassen van nog dikkere isolatiepakketten procentueel steeds minder effect op de energiebesparing. (10.01.2019)

Voorkom spouwvervuiling met kelknaadblokken

Celdex Airseal Vulblokken zijn speciaal ontwikkeld als luchtdichting van kanaalplaatvloeren. Om de kelknaden af te dichten worden er standaard Airseal Kelknaadblokken meegeleverd. Airseal Vulblokken zijn op maat gesneden geprofileerde afdichtingsmaterialen bestaan uit zeer fijn semi-geslotencellig polyurethaanschuim, dubbelzijdig voorzien van een waterdichte toplaag van TPU. (20.11.2018)

Meer weten over
luchtdicht bouwen met Celdex?

Neemcontact op voor advies op maat