Er is een enorm woningbouwtekort en nieuwbouwplannen komen moeizaam op gang. Door industrialisatie kan de bouw niet alleen goedkoper, kwalitatiever en circulair, maar ook sneller. Met de huidige industrialisatie kan een grote variatie aan woningen in zowel laag- als gestapelde bouw worden gerealiseerd.

Aansluitend op deze ontwikkeling heeft Celdex een afdichtingssysteem voor de prefab bouw & industrie ontwikkeld:

Seal4Prefab logo

De 4 in Seal4Prefab staat voor de 4 principes van ons prefab afdichtingssysteem. Deze dekken de 3 afdichtingszones: binnen, midden en buiten.

Fab4_FC klein
 1. Luchtdicht (binnen)
 2. Thermisch isolerend (midden)
 3. Slagregendicht (buiten)
 4. Geschikt voor prefabricatie

Kenmerken

 1. Te gebruiken in verschillende combinaties
 2. Geschikt als afdichting van horizontale en verticale aansluitnaden van prefab bouwelementen
 3. Producten worden met een zo groot mogelijke lengte geproduceerd
 4. Uitgerust met een hoogwaardige zelfklever
 5. Voorzien van low-friction toplaag

Voordelen

 1. Kwalitatief (bewezen kwaliteit in duurzaamheid, lucht- & slagregendichtheid)
 2. Economisch (economische verwerking, tijdsbesparing, minder faalkosten)
 3. Circulair (herbruikbaar)
 4. Snel (monteren en afdichten in één handeling, weer of geen weer)

Voorbeeld Seal4Prefab productcombinatie

 1. Pre-Seal LF of Pre-Seal Soft LF als luchtdichting en isolatie (binnen- en middendichting) met EPDM Soft als slagregendichting (buitendichting)

Seal4Prefab is binnen het luchtdicht bouwen specifiek toegespitst op de prefab bouw & industrie. Belangrijke onderdelen van dit concept zijn kennisoverdracht en kwaliteitsborging. Dit begint al bij een goede voorbereiding en engineering. Celdex geeft passend advies over de best passende afdichtingsproducten. Indien gewenst kunnen deze materialen van tevoren worden getest op wind- en regendichtheid in een kritisch bouwdetail. Voordat er met de montage wordt gestart wordt er begonnen met een toolboxmeeting voor zowel de verwerkers als voor de prefab monteurs. Gedurende het project worden de processen op locatie zorgvuldig vastgelegd in een kwaliteitsborgingsrapportage.

Referentieprojecten waarbij Seal4Prefab is toegepast

Referentieproject

Amare – Den Haag

Het onderwijs- en cultuurcomplex aan het Spui in Den Haag. Het is het nieuwe onderkomen van de stichting Dans- en Muziekcentrum Den Haag, het Nederlands Danstheater, het Residentie Orkest en het Koninklijk Conservatorium.

Referentieproject

The Cube – Utrecht

Een studentenwooncomplex in Utrecht Overvecht. Het bestaat uit 639 studentenwoningen, een fietsenkelder en 1.000 vierkante meter publieke voorzieningen.