Productnieuws 12-12-2023

Luchtdichte (dak)doorvoeren

Celdex Luchtdichte Dakdoorvoer Manchet
Energiezuinig bouwen begint met een goed isolerende en luchtdichte gebouwschil. Met name het dak kent diverse kritische details zoals de aansluitingen van nok, dakelementen onderling, wanden, vloeren en muurplaat. Hierbij moet er ook worden gedacht aan de doorvoeren. Dit is een luchtlekkage die vaak wordt vergeten. 

Airseal Dakdoorvoer Manchet

Om te voorkomen dat er door luchtlekkage rond de dakdoorvoer energie verloren gaat is de Airseal Dakdoorvoer Manchet ontwikkeld. Daarnaast wordt met de manchet voorkomen dat warme en koude lucht met elkaar in contact komen en condensatie binnen het dakelement veroorzaken. Het product bestaat uit een robuuste stalen volgplaat voor een betrouwbare luchtdichte aansluiting met het dakvlak. In deze volgplaat zit een afdichtingsmanchet, gemaakt uit zacht en elastisch Airseal Soft materiaal.


De Airseal Dakdoorvoer Manchet is eenvoudig te monteren en geschikt als luchtdichting van dakdoorvoeren voor binnentoepassingen. Geschikt voor meerdere buisdiameters (van 80-180 mm) in verschillende dakhellingen (0-48°). Het product is standaard leverbaar in twee uitvoeringen.

Airseal Meervoudig Dakdoorvoer Manchet

Naast de enkele Airseal Dakdoorvoer Manchet, is er een Airseal Meervoudige Dakdoorvoer Manchet mogelijk. Makkelijk te gebruiken voor meerderde buisdiameters in verschillende dakhellingen. Dit product is net als bij de enkele versie uitgevoerd met een robuuste stalen volgplaat met daarin een elastisch Airseal manchet.

Door de verschillende doorvoeren wordt dit product geheel op maat gemaakt in diverse uitvoeringen.

PE 035 Manchet

Naast dakdoorvoer manchetten produceren we ook PE 035 Manchetten geschikt als luchtdichte afwerking van wand- en vloerdoorvoeren.


De PE 035 Manchet wordt aan de hand van de toepassing op maat geproduceerd. De manchet bestaat uit een geslotencellig polyethyleen schuim voor het realiseren van een luchtdichte afwerking. Het product is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen; rond, vierkant, met of zonder binnendiameter, enkelzijdig klevend of niet klevend.

Doormiddel van luchtdichte doorvoeren voorkom je ongecontroleerde luchtstromen en kun je de energie-efficiëntie en duurzaamheid van je gebouw flink verbeteren.

Meer weten over onze luchtdichte Dakdoorvoer Manchetten? Neem contact met ons op!

Gerelateerd nieuws

Filter