Slim luchtdicht bouwen?

Termen als energiezuinig bouwen en luchtdicht bouwen zijn hot, en dat is niet voor niks. Als gevolg van de BENG-eisen dient er luchtdicht gebouwd te worden om aan de huidige en toekomstige regelgeving te kunnen voldoen. Wat deze regelgeving precies inhoudt en hoe je slim luchtdicht kan bouwen weten wij als geen ander. Met meer dan 35 jaar aan ervaring in afdichtingen hebben wij inmiddels voor elke aansluiting wel een passende oplossing.

Luchtdicht bouwen details - Detailboek

In ons detailboek voor luchtdicht bouwen staan de belangrijkste luchtdicht bouwen details weergegeven.

Laat je gegevens achter om te downloaden

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

Detailboek Luchtdicht Bouwen

Benieuwd naar onze slimme luchtdichte oplossingen? Maak dan een afspraak met een van onze accountmanagers luchtdicht bouwen of download ons Detailboek voor Luchtdicht Bouwen. Hierin vind je alles over slim luchtdicht bouwen, luchtdichte detailtekeningen en producten

Celdex Dichtgarant

Voorbereidend op de groeiende behoefte aan zowel advies als innovatieve oplossingen op het gebied van luchtdicht bouwen, hebben wij een compleet afdichtingsconcept geïntroduceerd. Dichtgarant is dé totaaloplossing voor luchtdicht bouwen. Met dit concept maken wij, binnen de regels van het bouwbesluit, samen met onze klant de juiste keuzes in luchtdicht bouwen.

Om luchtdicht bouwen goed door te voeren begin je aan de basis, met goed ontworpen details. Door hier al goed over na te denken in je ontwerp kunnen veel voorkomende luchtlekken worden voorkomen. Vanwege onze jarenlange ervaring kennen wij als geen ander de details die aandachtspunten nodig hebben op het gebied van luchtdicht bouwen. Bij voorkeur adviseren wij dan ook op ontwerpniveau om samen tot een goede luchtdichte oplossing te komen.

Wat houdt luchtdicht bouwen in?

Het is misschien wel één van de meest gebruikte termen in de branche, luchtdicht bouwen. Met luchtdicht bouwen zorg je ervoor dat ongecontroleerde luchtstromen worden voorkomen, dit wordt ook wel het dichten van ongewenste kieren en naden genoemd. Wanneer dit wordt toegepast creëer je een luchtdichte schil waarbij er geen gewenste lucht verloren gaat maar ook geen ongewenste lucht binnen komt. Kortom, er wordt veel energie bespaard en er ontstaat een prettig leefklimaat binnenshuis.

Voordelen van luchtdicht bouwen:

  • Energiezuinig
  • Voorkomen van condens in de constructie
  • Geluid dringt moeilijker naar binnen
  • Comfortabel leefklimaat
  • Waterdichtheid door luchtdichting

Waarom is luchtdicht bouwen belangrijk?

Dit heeft allemaal te maken met de BENG-eisen en de Wet kwaliteitsborging, die vanaf 1 juli 2022 in gaat. Deze eisen staan opgenomen in het bouwbesluit. Hierin wordt duidelijk wat de maximale toegestane luchtlekkage van een gebouw mag bedragen. Ten tweede is er in het bouwbesluit van 2012 opgenomen dat nieuwbouw energiezuinig dient te zijn. Om dit te bereiken is luchtdicht bouwen noodzakelijk. Lees hier meer over BENG.

5 redenen om te kiezen voor Celdex

Celdex is al ruim 35 jaar dé producent van kunststofschuim afdichtingsproducten. Met onze productiemogelijkheden, kennis en ervaring hebben we veel te bieden.

✦ Compleet assortiment
Dankzij onze ruime ervaring hebben we voor elke toepassing het juiste product

✦ Duurzaamheid
Door de hoge kwaliteit van onze materialen, zijn onze producten onderhoudsarm en hebben ze een lange levensduur

✦ Breed toepasbaar
We werken onder meer met PE, PVC, PU en rubber als grondstof. Onze producten zijn breed toepasbaar binnen de bouw en industrie

✦ Maatwerk

Op basis van de toepassing, produceren we de juiste producten op maat

✦ Flexibiliteit

Door eigen productie zijn we erg flexibel in materiaalkeuze en afmetingen en zijn onze levertijden kort