Blog 28-01-2022

Afdichtingsproducten: vaak onzichtbaar, maar zeker onmisbaar

Plaatsing Compofloor

*Beeld: plaatsing Compofloor

Door: Patrick Verhoef – Accountmanager Luchtdicht Bouwen bij Celdex

Wij als Celdex zijn nu al bijna 40 jaar actief op de Nederlandse markt en ik durf wel te stellen dat we inmiddels een bekende naam zijn binnen de bouwwereld. Zeker als het gaat om nieuwbouw woningen, maar ook sinds de lancering van ons nieuwe afdichtingssysteem Seal4Prefab binnen de utiliteitsbouw.

Maar het blijft toch een feit dat onze producten vaak niet meer zichtbaar zijn in het uiteindelijke eindresultaat van een gebouw/project waarin onze oplossingen zijn toegepast. Tot op heden kom ik nog steeds bij klanten die aangeven nog nooit van onze producten gehoord te hebben. Zodra we dit bespreken blijkt dan dat ze toch met onze producten in aanraking zijn gekomen doordat ze dit soms zelf verwerkt hebben of zijn tegengekomen via toeleveranciers binnen de bouwkolom. Dit was ook het geval bij Compofloor uit Wieringerwerf (de renovatievloerenspecialist uit Noord-Holland).

Compofloor & Celdex

Compofloor heeft een concept ontwikkeld binnen de renovatie markt, waarin het mogelijk is om een oude houten vloer te renoveren naar een volledig luchtdichte en geïsoleerde composiet vloer. Hiervoor hebben we samen met Compofloor zorgvuldig de juiste materialen en afmetingen geselecteerd:

  • PVC 099 – Verzorgt de luchtdichting tussen de onderlinge vloerdelen. Het zachte en duurzame karakter van PVC 099 zorgt ervoor dat kleine oneffenheden mooi opgevuld worden.
  • Flexfoam Pro - Een purschuim waarmee de aansluitingen naar de bestaande muren worden gedicht. De reden dat we voor dit product hebben gekozen is dat de variabele in afmetingen te groot/divers zijn binnen een project en anderzijds omdat de bestaande muren ook enorm veel oneffenheden hebben.
  • Pre-Seal Soft Manchet (voorzien van 2-zijdige TPU top laag) – Wordt gebruikt als kruipluikdichting welke middels een verlijming aan de Compofloor bevestigd wordt. Het zachte semi-geslotencellig polyurethaanschuim beschikt over uitstekende luchtdichte eigenschappen.


  • Kruipluik incl. Celdex afdichting
  • Vilt 75 – Een synthetisch vilt voor de akoestische oplegging van de vloer. Dit product hebben we aan één zijde hebben voorzien van een zelfklever t.b.v. het plaatsing comfort.

Deze producten zijn dus niet meer te zien bij het eindresultaat, maar zorgen wel voor de isolatie, luchtdichtheid en akoestiek van de vloer.

Compofloor aan het woord over de samenwerking met Celdex

Het Compofloor renovatiesysteem is eenvoudig, duurzaam & energiebesparend vloersysteem waarmee de ongeïsoleerde, tochtige of verrotte balklaag van de begane grondvloer in één dag vervangen wordt.

Compofloor vloeren hebben de volgende eigenschappen:
  • Compofloor is lucht en waterdicht.
  • Maakt een einde aan rottende en roestende vloeren.

De Compofloor wordt 100% prefab gemaakt in onze fabriek, in plaats van traditioneel in uw woning. Dit resulteert er in dat de keuze voor Compofloor garant staat voor minimale overlast, minimale beschadigingen, geen afval in de woning na montage en bovenal de beste kwaliteit.

Celdex is sinds de prille innovatie van het Compofloor-element betrokken geweest in de ontwikkeling van ons mooie product. Zo is een uitstekende luchtdichte koppeling van de elementen ontstaan met de producten van Celdex. Sinds de oprichting, al bijna 10 jaar, is Compofloor erg blij met de samenwerking met Celdex. Een betrouwbare partner, die flexibel is en altijd wil meedenken in de verdere ontwikkeling van ons product. Recent is bijvoorbeeld een manchet ontstaan die ervoor zorgt dat kruipluiken luchtdicht gemaakt kunnen worden. Ook voor andere aankomende innovaties is Celdex vroeg in het proces betrokken. Partners als Celdex zijn voor ons van groot belang geweest om van ons product een succes te maken. Ga vooral zo door Celdex! – Cas Blokker (directeur Compofloor)

Met samenwerken kom je verder

We zouden dus kunnen zeggen dat de gehele luchtdichting van de renovatievloer van Compofloor volledig tot stand komt met de producten van Celdex. De samenwerking tussen Compofloor en Celdex laat maar weer eens zien wat er mogelijk is met prefab luchtdichtingen. Hierbij wil ik graag refereren naar mijn vorige blog ‘Een goede samenwerking levert winnaars op!’.

Een mooi voorbeeld van hoe wij onze klanten graag ontzorgen: met een groot en divers assortiment, professioneel advies en begeleiding gedurende het hele ontwikkeltraject.

Ook op zoek naar professioneel advies m.b.t. luchtdicht bouwen tijdens een project? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerd nieuws

Filter