Nieuws 08-02-2022

Alles draait om energiebesparing

Luchtdicht bouwen details

Alles draait om energiebesparing

Een goed streven, energiezuinig en comfortabel wonen. Er zijn inmiddels diverse technieken en systemen binnen de bouw die bijdragen aan een duurzamer Nederland. Vanaf 1 januari 2020 moeten nieuwbouwwoningen en utiliteiten voldoen aan BENG. Een Bijna Energie Neutraal Gebouw begint bij een optimaal presterende gebouwschil. Goed isoleren en luchtdicht bouwen gaan hierbij hand in hand. Om de gewenste resultaten te behalen moet er vooraf extra aandacht worden besteed aan detailleren. In de praktijk zien wij nog vaak dat tijdens de bouwfase te weinig aandacht wordt besteed aan de luchtdichtheid.


Luchtdicht bouwen vraagt om integrale aanpak

De bouwplaats is steeds meer een logistiek rangeerterrein met onderaannemers. Er ontbreekt vaak een procesmatige en integrale aanpak, waardoor samenwerking tussen aannemers, kozijnleveranciers en installateurs lastig verloopt. Toch heeft elke partij zijn verantwoordelijkheid binnen de ‘luchtdichtheidspuzzel’. Om luchtdicht bouwen in goede banen te leiden heeft Celdex het Dichtgarant concept ontwikkeld voor Nieuwbouw, Industriebouw en Renovatie, waarbij samenwerking en kennisdeling centraal staan.


Voordelen van luchtdicht bouwen & Dichtgarant

  • Vooraf inzicht in potentiele luchtlekkages en kosten;
  • Besparing van energie en reductie C02-uitstoot;
  • Verbetering van de energieprestatie van gebouwen;
  • Verbetering van de wind- en waterdichtheid van gebouwen;
  • Verbetering van de akoestische isolatie van gebouwen;
  • Verhoging van het wooncomfort;
  • Optimale begeleiding in luchtdicht bouwen binnen het bouwproces.Vrijblijvend advies op maat? Neem contact  met één van onze Accountmanagers Luchtdicht Bouwen, zij helpen je graag verder met jouw specifieke vraagstuk.

Gerelateerd nieuws

Filter