Blog 27-01-2022

Een goede samenwerking levert winnaars op!

Samenwerking

Door: Patrick Verhoef – Accountmanager Luchtdicht Bouwen bij Celdex

Samen zijn we sterk en ik geloof in samenwerken. Samenwerken is iets wat naar mijn idee altijd winnaars oplevert. Als je echt de intentie hebt kennis te delen, samen op zoek te gaan naar een werkbare oplossing (die voor iedereen winst oplevert) is dat in mijn optiek samenwerken. Dit werkt echter alleen wanneer je zowel intern als extern eerlijk en open informatie deelt.

Samenwerken is ook één van de kerntaken waar ik, in mijn functie als Accountmanager naar op zoek ben. Ik zie het als een uitdaging om doormiddel van oplossingen waarde te creëren voor de klant. De ene keer begint het met een vraag van de aannemer, de andere keer met een vraag van de toeleverancier op de bouw. In alle gevallen proberen we samen tot een zo goed mogelijke oplossing te komen.

Productinnovatie

Het partnerschap met Innosteep uit Ridderkerk, is voor mij een mooi voorbeeld van zo’n goede samenwerking. Innosteep houdt zich bezig met productinnovatie op het gebied van staalframebouw en aanverwante prefab oplossingen.

‘Innosteep BV is in 2019 opgericht met als doel om onze klanten te ontzorgen door een totaalpakket aan oplossingen te bieden waardoor de prefabricage op een constructief verantwoorde wijze eenvoudiger, sneller en kwalitatief hoogwaardiger kan worden uitgevoerd én waarmee de kosten kunnen worden gereduceerd.

Een veel verkocht product is de stelregel. Deze stelregel wordt gebruikt om oneffenheden van de betonfundering, uit te vlakken. Door het verend vermogen van de mortelkeringen onder de stelregel is het heel eenvoudig om de stelregel op hoogte te stellen. Na het op hoogte stellen van de stelregel kan deze worden ondersabeld met een krimparme vloeimortel waardoor een zeer draagkrachtige, constructieve basis ontstaat’, Corné Verhoeven (Technical sales engineer, Innosteep).

Vanuit deze visie en doelstelling ben ik met Innosteep in contact gekomen om de huidige werkmethode van een upgrade te voorzien. Op basis van hun eigen ervaring en vragen uit de markt was gebleken dat er eigenlijk geen goede constructieve en arbeidsbesparende oplossing in de markt beschikbaar is om prefab wandelementen te koppelen op (ruwe) betonvloeren. Hier moest een innovatieve oplossing voor worden bedacht.

‘Bij het ontwikkelen van de stelregel waren wij op zoek naar een partij die ons een product kon leveren waarmee wij de stelregel op hoogte konden stellen en wat tevens de functionaliteit als mortelkering kon vervullen.
Na een kennismakingsgesprek zijn we met Celdex een ontwikkelingstraject ingegaan waaruit onze unieke mortelkering is voortgekomen’. Foto: monteren van de stelregel.

Vanuit onze producentenrol hadden we de mogelijkheid om verschillende producten te produceren en door de klant te laten testen. Ook hierbij komt weer een belangrijk aspect van samenwerking naar voren, waarbij beide partijen hun kennis delen en tijd investeren om samen tot een goed product te komen.

Belangrijke pijlers in dit ontwikkelingstraject waren onder andere dat het product zacht en elastisch moest zijn, zonder aan stabiliteit in te leveren. Dit moest er voor zorgen dat oneffenheden in de betonvloer gevuld zouden worden terwijl de mortel goed opgesloten zat. Ook een juiste zelfklever en eenvoudige verwerkbaarheid waren van groot belang, omdat het product machinaal verwerkt moest kunnen worden. Tijdens het proces van testen, aanpassen, nogmaals testen en finetunen kwam er nog een aanvullende wens bij: de stelregel voorzien van een extra product t.b.v. de luchtdichting.

‘Door het enthousiasme en de bereidwilligheid tot innovatie hebben we in deze samenwerking een uniek product kunnen ontwikkelen.’

De eindoplossing

Het resultaat van de goede samenwerking tussen Innosteep & Celdex is een stelregel met aan de onderzijde een Pre-Seal, die enkelzijdig voorzien is van een vliescachering die fungeert als mortelkering. Aan de bovenzijde van de stelregel is een Vilt & Seal toegepast voor het akoestisch ontkoppelen en luchtdicht afsluiten van het te plaatsen element. De producten van Celdex worden op rollen en haspels geproduceerd zodat het gemakkelijk machinaal bij Innosteep aangebracht kan worden.

‘Ons doel met betrekking tot snelheid en kwaliteit sluit naadloos aan bij de visie van Celdex op luchtdichte oplossingen. Aangezien wij onze producten machinaal vervaardigen is het belangrijk dat er een constante kwaliteit wordt gewaarborgd en dat we ook grotere volumes kunnen verwerken. Celdex heeft ons bij de ontwikkeling en bij de uitlevering van de producten zeer vakkundig ondersteund. Wij hopen op een toekomst waarin we nauw samen kunnen werken bij het geven van invulling aan de groeiende vraag naar (luchtdichte) prefab oplossingen.'

Zonder de goede samenwerking tussen Innosteep en Celdex was dit mooie product nooit tot stand gekomen. Beide partijen hebben veel van elkaar kunnen leren, wat alleen winnaars heeft opgeleverd!


Problemen met de juiste luchtdichting? We denken graag met je mee om tot een goede oplossing te komen! Neem nu contact met ons op!

Gerelateerd nieuws

Filter