Productnieuws 06-10-2023

Isoleer je kruipruimte met luchtdichte kruipluikdichting

Luchtdichte Kruipluikdichting
Luchtlekken in een woning kunnen een groot probleem vormen. De ongewenste naden of kieren laten lucht ontsnappen uit een woning maar laten ook ongewenste buitenlucht en vocht binnenkomen. Daarom is het bij luchtdicht bouwen om vooraf goed na te denken over de meest voorkomende luchtlekkages. 

De meest voor de hand liggende luchtlekkages zijn inmiddels wel bekend. Dit zijn o.a. aansluitingen van dakelementen, wanden, vloeren en kozijnen. Toch zijn er nog belangrijke luchtdicht bouwen details die vaak worden vergeten. Een aandachtspunt is bijvoorbeeld de kruipruimte.

Voorkom luchtlekken uit de kruipruimte

De kruipruimte fungeert als extra compartiment om te voorkomen dat de begane grondvloer in direct contact komt met de ondergrond. Daarnaast wordt deze ruimte gebruikt voor de installatie van het leidingwerk. In het kader van energiezuinige woningen is het cruciaal om warmte- en luchtlekkage vanuit de kruipruimte te voorkomen.

Kieren tussen de kruipruimte en de begane grondvloer kunnen worden afgedicht met PVC 099 schuimband. Ondanks het feit dat de kruipruimte wordt afgesloten door een kruipluik met afdichting is deze onvoldoende luchtdicht. Bij de aansluiting van het vloerluik ontstaan luchtlekkages die zorgen voor koude en/of vochtige lucht die zich verplaatst in de woning. Daarom is het raadzaam om het kruipluik te isoleren.

Luchtdichte kruipluikdichting

Celdex biedt hiervoor de oplossing: Airseal Kruipluikdichting of PE 035 Kruipluikdichting. Deze afdichting wordt op maat geproduceerd en dient als een duurzame, isolerende en betrouwbare afdichting. De producten worden onder het vezelcement kruipluik geplaatst, tussen de randen van de vloer. Zo wordt er een stilstaande luchtlaag gecreëerd onder elke type kruipluik. 


✦ Het voordeel van de Airseal Kruipluikdichting is dat het product indrukbaar is waardoor het in staat is de meeste oneffenheden af te dichten. 

✦ Het voordeel van de PE 035 Kruipluikdichting is dat het vanwege zijn materiaaleigenschappen ook toepasbaar is bij kruipruimten met een hoog grondwaterpeil.

Voor beide producten geldt dat ze herplaatsbaar zijn. Indien nodig blijft toegang tot de kruipruimte mogelijk. Met deze oplossing wordt de isolerende functie geoptimaliseerd en voorkomt het luchtlekkages en radon vanuit de kruipruimte. 

Met Celdex Kruipluikdichting wordt de kruipruimte luchtdicht afgesloten conform het bouwbesluit. 

Meer weten over onze luchtdichte kruipluikdichting? Neem contact met ons op!

Gerelateerd nieuws

Filter