Productnieuws 30-08-2023

Pre-Seal M: schuimband voor maximale luchtdichtheid

Aanbrengen-Pre-Seal-M
Met de komst van prefab bouwen is het belangrijk dat de luchtdichting ook prefab toegepast kan worden. Dit biedt vele voordelen, waaronder efficiency, controleerbare kwaliteit, tijdsbesparing en omdat veel van deze werkzaamheden in de fabriek plaatsvinden is het ook minder weersafhankelijk. Met onze luchtdichte afdichtingsproducten, op basis van kunststof zachtschuimen, schuimbanden en rubber, sluiten we hier perfect op aan.

Extreem luchtdicht schuimband

Nieuw in ons productassortiment is het product Pre-Seal M. Dit is een semi-geslotencellig polyurethaan schuimband die dankzij een speciale membraantechnologie voldoet aan de hoogste luchtdichtheidseisen. Daarbij is het product voorzien van een low-friction toplaag. Hierdoor kunnen gevelelementen eenvoudig worden gepositioneerd en wordt het afdichtingsschuimband extra beschermd.

Prefab afdichten

Pre-Seal M is speciaal ontwikkeld voor steigervrij bouwen met zowel prefab betonnen sandwichelementen als met houtskeletbouwelementen. Het combineert een minimale compressie met een maximale luchtdichtheid binnen een groot voegbereik. Het product is binnen systeemcombinaties onafhankelijk getest op duurzaamheid, lucht- en slagregendichtheid

De belangrijkste USP's van Pre-Seal M:

  • Geschikt voor prefab
  • Grote voegen (5-35 mm)
  • Remontabel

Dit product wordt geleverd op grote haspels om het efficiënt te kunnen verwerken. Voorafgaand aan de montage in de fabriek en de montage op de bouwplaats geeft Celdex een toolboxmeeting. De juiste verwerking van het product en hoe kritische punten worden gecontroleerd, wordt zorgvuldig uitgelegd. Tijdens het hele project worden processen gecontroleerd en vastgelegd in een kwaliteitsborgingsrapportage. Indien nodig kunnen verbeterpunten meteen tijdens projecten worden bijgestuurd.

Onderdeel van Seal4Prefab

Pre-Seal M is als losstaand product toepasbaar en maakt onderdeel uit van het Seal4Prefab afdichtingssysteem. Het systeem bestaat uit een luchtdichting aan de binnenzijde, een isolerende middendichting en een slagregendichting aan de buitenzijde van bouwconstructies. Seal4Prefab is specifiek ontwikkeld voor de prefab bouw & industrie. Het is inmiddels bij diverse projecten succesvol toegepast o.a. bij De Kwekerij, Wonderwoods en Grote Beer.

Meer weten over Pre-Seal M? Neem contact met ons op!

Gerelateerd nieuws

Filter