Project MorgenWonen

MorgenWonen

MorgenWonen is een nieuwe bouwstandaard voor duurzame woningen van hoge kwaliteit ontwikkeld door VolkerWessels.


Uitvoering:
VolkerWessels

De nieuwe uitdagingen in woningbouw vragen om innovatie

Vanuit haar visie om onder geconditioneerde omstandigheden gezonde en energieneutrale woningen te produceren heeft VolkerWessels veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van de grensverleggende nieuwe bouwstandaard MorgenWonen.

MorgenWonen is assembleren op een industrieel platform, in een supersnelle bouwtijd. De woning wordt geassembleerd met hoogwaardige plug and play bouwdelen. Het resultaat is een duurzame woning van hoge kwaliteit. Onderhoudsarm en energienotanul. MorgenWonen zorgt voor een spectaculaire verkorting van de bouwtijd. De woningen zijn binnen één dag wind- en waterdicht en worden binnen 10 dagen na montage van de laatste woning woonklaar opgeleverd.

Celdex totaaloplossing

Energieneutrale woningen beginnen met een luchtdichte schil. Vanaf de ontwikkeling van het bouwconcept heeft Celdex MorgenWonen ondersteunt met advies en producten. De case was om aansluitend op de bouwstroom van MorgenWonen oplossingen te vinden die geen vertraging van de bouwtijd opleveren. Dit heeft geresulteerd in een totaaloplossing waarbij alle aansluitdetails vanaf de fundering, wanden, gevels tot en met het dak worden voorzien van Celdex-producten.

De producten zijn veelal op basis van kunststof zacht schuim die eenvoudig toe te passen zijn tijdens de assemblage van de prefab bouwelementen. Monteren wordt hierbij ook afdichten. Deze case is tevens een mooi voorbeeld waartoe een perfecte samenwerking kan leiden: een nagenoeg luchtdichte woning door middel van maatwerk in duurzame en luchtdichte afdichtingsproducten.

Toegepaste producten 

Pre-Seal LF
 • Optimale luchtdichte eigenschappen
 • Voorkomt lucht- en thermische lekkage
 • Geluidsabsorberend
Pre-Seal LF is een semi-geslotencellig polyurethaan schuimband met uitstekende luchtdichte en isolerende eigenschappen. Het product is geschikt als luchtdichting en thermische isolatie bij onregelmatige oppervlakken. Pre-Seal LF is veelzijdig toepasbaar in variërende voegaansluitingen.

Panelseal LF
 • Voorkomt condensatieproblemen
 • Goede luchtdichte eigenschappen
 • Goede thermische eigenschappen
Celdex Panelseal LF is een zeer fijncellig, semi-geslotencellig polyurethaanschuim. Panelseal LF heeft uitstekende luchtdichte eigenschappen, is zeer licht indrukbaar en biedt een hoge weerstand tegen hydrolise. Het product is standaard voorzien van een low-friction toplaag en beschikbaar in zowel een enkelzijdige-klevende als niet-klevende variant. Leverbaar op rol haspel en als stansdeel op maat. Verkrijgbaar in de kleur antraciet.

Airseal Dakdoorvoer Manchet
 • Luchtdicht getest (EN 12114 tot 1.000 Pa)
 • Isolerend (λ-waarde 0,034 W/mK)
 • Geschikt voor buisdiameters van 80-180 mm
De Celdex Airseal Dakdoorvoer Manchet is een speciaal ontwikkeld afdichtingsmanchet die te gebruiken is voor meerdere buisdiameters in verschillende dakhellingen. De afdichtingsmanchet voldoet aan de hoogste luchtdichtheidseisen voor energiezuinig bouwen. De robuuste stalen volgplaat zorgt daarnaast voor een betrouwbare luchtdichte aansluiting met het dakvlak. De Airseal Dakdoorvoer Manchet bestaat uit een zacht en elastisch Airseal Soft Manchet, die wordt afgedekt met een stalen volgplaat. De afdichtingsmanchet is eenvoudig te monteren en geschikt als luchtdichting van dakdoorvoeren voor binnentoepassingen. Het product is standaard leverbaar in twee uitvoeringen.

Vilt & Seal
 • Unieke combinatie van oplegvilt en luchtdichting in één
 • Trillingsdempend en geluidsabsorberend
 • Oneffenheden worden opgevuld
Celdex Vilt en Seal is de unieke combinatie van een oplegvilt en een luchtdichting in één. Vilt en Seal bestaat uit enkelzijdig klevend duurzaam en drukverdelend oplegvilt, gecombineerd met een semi-geslotencellig Pre-Seal LF schuimband met uitstekende luchtdichte eigenschappen. Het product is speciaal ontwikkeld als oplegging en duurzame luchtdichting van vloernaden. Vilt en Seal wordt toegepast tussen de aansluitingen van vloeren op kalkzandsteen/beton en de aansluitingen van vloeren met HSB elementen. Vilt en Seal is leverbaar op rol in de kleur grijs.

BG1 Compressieband met KOMO-Keur
 • Band zet vertraagd uit
 • Slagregendicht bij 600 Pa
 • Tegen vocht, stof, warmteverlies en geluid
BG1 Compressieband is een voorgecomprimeerd, met acrylaat dispersie geïmpregneerd, enkelzijdig klevend polyurethaan schuimband. BG1 Compressieband met KOMO-Keur is geschikt als duurzame slagregendichte afdichting van de meest voorkomende voegen, kieren en naden; aansluitingen van metselwerk met deur- en raamkozijnen, betonkolommen, dak- en gevelelementen, en dilatatievoegen.

PVC 124
 • Optimale luchtdichte eigenschappen
 • Voorkomt lucht- en thermische lekkage
 • Geluidsabsorberend 
Celdex PVC 124 is een enkelzijdig klevende, zacht, semi-geslotencellig PVC-schuim. Het schuimband is aan de bovenzijde voorzien van een transparante glijfolie. Het materiaal is zeer geschikt als stof- en luchtafdichting bij evenwijdige oppervlakken. PVC 124 voorkomt tocht en warmteverlies rondom ramen en deuren en biedt een betrouwbare afdichting bij voorzetramen en sandwichpanelen. Leverbaar op montagerol en haspel zonder schutlaag, in de kleur grijs.

PVC 099/097
 • Brandklasse B1
 • Akoestisch dempend 
 • Voor lucht- en waterdichting bij licht onregelmatige oppervlakken
Celdex PVC 099 en 097 zijn enkelzijdig klevende, zeer zachte semi-geslotencellige PVC-schuimen. PVC 099 en 097 zijn geschikt als stof-, lucht-, geluids- en waterafdichting bij licht onregelmatige oppervlakken. Het materiaal biedt een betrouwbare afdichting tussen raamwerken en beplating. Leverbaar op plaat, montagerol, haspel en als stansdeel in de kleuren zwart (099) en grijs (097).

Vilt 75
 • Opvangen van drukverschillen en oneffenheden
 • Ter voorkoming van randspanningen
 • Reduceert contactgeluid 
Niet-klevend of enkelzijdig klevend synthetisch vilt voor drukverdelende en akoestische opleggingen bij lichte vloeren en wanden. Vilt 75 is zeer geschikt voor het nivelleren van randspanningen bij de oplegging van balken, vloer- en dakelementen.


Meer artikelen over 'MorgenWonen'

  Artikel 'Luchtdichtheid essentieel voor NOM-garantie MoregenWonen'