Project MorgenWonen

MorgenWonen

Woonvariaties van VolkerWessels, een slim totaalconcept voor moderne woningbouw. Met een grote variëteit aan ontwerp en bouwmethoden.

De nieuwe uitdagingen in de woningbouw vragen om innovatie

Uitvoering:
VolkerWessels

Vanuit haar visie om onder geconditioneerde omstandigheden gezonde en energieneutrale woningen te produceren heeft VolkerWessels veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van de grensverleggende nieuwe bouwstandaard MorgenWonen. MorgenWonen is assembleren op een industrieel platform, in een supersnelle bouwtijd. De woning wordt geassembleerd met hoogwaardige plug and play bouwdelen. Het resultaat is een duurzame woning van hoge kwaliteit. Onderhoudsarm en energienota-nul. MorgenWonen zorgt voor een spectaculaire verkorting van de bouwtijd. De woningen zijn binnen één dag wind- en waterdicht en worden binnen 10 dagen na montage van de laatste woning woonklaar opgeleverd.

Energieneutrale woningen beginnen met een luchtdichte schil. Vanaf de ontwikkeling van het bouwconcept heeft Celdex MorgenWonen ondersteunt met advies en producten. De case was om aansluitend op de bouwstroom van MorgenWonen oplossingen te vinden die geen vertraging van de bouwtijd opleveren. Dit heeft geresulteerd in een totaaloplossing waarbij alle aansluitdetails vanaf de fundering, wanden, gevels tot en met het dak worden voorzien van Celdex-producten. De producten zijn veelal op basis van kunststof zacht schuim die eenvoudig toe te passen zijn tijdens de assemblage van de prefab bouwelementen. Monteren wordt hierbij ook afdichten. Deze case is tevens een mooi voorbeeld waartoe een perfecte samenwerking kan leiden: een nagenoeg luchtdichte woning door middel van maatwerk in duurzame en luchtdichte afdichtingsproducten.

Meer artikelen over 'MorgenWonen'