Artis impression project Waterside 2

Waterside 2 - Rotterdam

*Beeld: Artist Impression Waterside 2 Rotterdam - Eentien Architecten

Waterside bestaat uit 124 appartementen inclusief parkeerkelder, gelegen aan de Maas.


Opdrachtgever:
Waterside 2 B.V.

Uitvoering:
Staton Bouw

Oplevering:
Eind 2023

Op 14 februari 2022 is Staton Bouw met de bouw van Waterside 2 in Rotterdam gestart. Dit nieuwbouwproject bestaat uit 114 huurappartementen en 10 huurwoningen in wigvorm. Het gebouw heeft een getrapte opbouw. De verdiepingen lopen trapsgewijs op van 3 naar 10 lagen aan de rivierkant. De onderste verdiepingen bestaan uit appartementen en de bovenste verdiepingen uit penthouses met een riant dakterras annex daktuin. Onder het gebouw bevindt zich een ondergrondse parkeergarage.

Dit project heeft een ronde entree samen met de trapsgewijze opbouw en de mooie ligging aan de maas heeft het een bijzondere uitstraling in de vorm van een triangel. Aan de voorzijde wordt de buitengevel afgewerkt met composiet gevelbeplating en aan de kant van de binnenplaats komt houten gevelbekleding. Tevens wordt er een binnentuin ingericht voor gezamenlijk gebruik.

Duurzaamheid & wooncomfort

Er wordt veel aandacht besteed aan duurzaamheid en wooncomfort. Zo wordt er gebruik gemaakt van een duurzame installatie met warmtepompen, zonnepanelen en er wordt geïnvesteerd in een groendak. Ook is het belangrijk dat de bewoners buiten kunnen zitten zonder dat ze geluidsoverlast ervaren van de Van Brienenoordbrug. Hiervoor krijgen de appartementen een open balkon en een geluidsluwe box.

Traditioneel luchtdicht bouwen

Voor project Waterside 2 is Celdex gevraagd om advies te geven over het luchtdicht en slagregendicht maken van de gevel. Gewoonlijk is Celdex al in de planfase betrokken bij een project. In dit geval kan er in samenwerking met de leverancier van gevelelementen een prefab oplossing worden aangeboden.

Bij dit project is Celdex later betrokken waarbij het prefab toepassen van de afdichtingsproducten tijdens de productie van de gevelelementen niet meer mogelijk was. Er moest daarom een andere oplossing worden bedacht om de elementen achteraf te kunnen afdichten.

Door de diversiteit aan aansluitingen is dit voor Celdex een bijzonder project. Er is sprake van redelijk projectspecifieke details. Uiteindelijk is er een advies uitgebracht. Dit is een combinatie van verschillende producten geworden.

Oplossingen

Aan de binnen en buitenzijde is er gebruik gemaakt Flex-Foam Pro. Een isolerende, flexibele purschuim. Dit wordt later afgedicht met een luchtdichte coating (Sealer) in combinatie met een scheur overbruggend Vlies 20.

Voor de aansluiting van de onderzijde van de gevelelementen met de betonnen balkons is er gebruik gemaakt van een op maat geproduceerde EPDM Celrubber Strip. De verdere luchtdicht bouwen details zijn afgedicht met Butyltape 70S.

Celdex EPDM Celrubber Strip
EPDM Celrubber Strip voor de aansluiting van de gevelelementen.
Celdex Sealer met Vlies 20
Afdichting met Sealer gecombineerd met een scheur overbruggend Vlies 20.

Celdex Dichtgarant

Met Dichtgarant wordt luchtdicht bouwen geheel ontzorgt. Naast het adviseren, produceren en leveren van de afdichtingsproducten verzorgt Celdex ook de kwaliteitsborging ten behoeve van het rapportageprogramma voor de aannemer. Voor de verwerkers wordt er een uitgebreide toolbox gehouden om de werkinstructies duidelijk te maken. Tijdens de bouwfase verzorgt Celdex periodiek een digitale bouwopname om samen te zorgen voor de juiste kwaliteit.

Flex-Foam Pro
 • Uitstekende luchtdichte eigenschappen 
 • Hoge elasticiteit (>25 %) 
 • Vervormbaar en hoog herstelvermogen
Flexfoam Pro is geschikt voor het afdichten van stelruimten, isoleren en vullen van intensief bewegende voegen. Flexfoam Pro is een professioneel flexibel 1-component pistoolschuim op polyurethaan basis. Door het flexibele karakter kan een duurzame en sterk isolerende (lucht)afdichting worden gecreëerd. Het product is uitstekend vervormbaar en beschikt over een hoog herstelvermogen. Flexfoam Pro beschikt door zijn specifieke samenstelling over uitstekende luchtdichte, isolerende en akoestische eigenschappen. Het product is verwerkbaar met een doseerpistool. Het uitgeharde schuim is hoog elastisch, overwegend geslotencellig, vocht- en temperatuurbestendig (-40 °C tot +90 °C).

Celdex Sealer
 • Eenvoudig te verwerken
 • Toepasbaar als lucht- en waterdichting
 • Duurzaam elastisch
Dit product is een sterk hechtende, oplosmiddelvrije pasteuze emulsie om aan sluitingen en oppervlakken lucht- en waterdicht te maken. Tevens geschikt als vullende primer voor grove oppervlakken bij het plakken van butyl- en bitumentapes. De Sealer is kwast- en spuitbaar en creëert een water- en luchtdichting in diverse toepassingen. Kan ook als aanvullende waterdichting dienen op de meeste Celdex schuimbanden en Flexfoam Pro. Verkrijgbaar in de kleur zwart.

EPDM Celrubber
 • Geslotencellig EPDM Celrubber
 • Voor diverse afdichtingstoepassingen in de bouw en industrie
 • Beperkt bestand tegen zuren, oliën en logen
Celdex EPDM Celrubber is een geslotencellig rubber. Geschikt als afdichting in diverse toepassingen binnen de bouw en industrie bij evenwijdige oppervlakken. EPDM Celrubber is enkelzijdig klevend en niet-klevend verkrijgbaar. Leverbaar op plaat, rol, haspel en als stansdeel op maat. Verkrijgbaar in de kleur zwart.

Butyltape 70S
 • Butylrubber is blijvend elastisch, hardt niet uit
 • Hoge kleefkracht
 • Als duurzame afdichting in vliesgevels, HSB elementen, staalconstructies en beplating 
Celdex Butyltape 70S is een hoogwaardige crosslinked geëxtrudeerd grijs butylrubber met hoge kleefkracht. De butyltape is enkelzijdig voorzien van een zwart-, lood- of aluminiumkleurige PET/Alu folie. Aan de andere zijde wordt het butylrubber beschermd door een eenvoudig verwijderbare schutfolie. Butyltape 70S is geschikt voor diverse toepassingen: als duurzame afdichting in HSB elementen, vliesgevels, staalconstructies en beplating; als lucht- en waterdichte aansluiting bij stelkozijnen, serres en terrasoverkappingen; als luchtdichting van ventilatiekanalen; als afdichting van dakranddetails; als voegafdichting bij aansluitvoegen in betonconstructies; en als reparatiemiddel voor goten en regenpijpen. Leverbaar op rol in de kleuren zwart, lood en aluminium.

Met een goede samenwerking kan je samen streven naar de juiste eindkwaliteit!


Meer artikelen over 'Waterside 2'

  Artikel 'De juiste combinatie afdichtingsproducten' Stedenbouw mei 2023