Productnieuws 01-11-2023

Voorkom tocht uit de meterkast met Airseal Manchet

Luchtdichte-meterkast-met-Airseal-Meterkast-Manchet
De meterkast in een woning is ook weer zo’n plek waar de meest voorkomende luchtlekkages plaatsvindt. Dit wordt mede veroorzaakt door alle doorvoerbuizen voor nutsvoorzieningen die vanuit de kruipruimte komen. Ze zorgen ervoor dat er gewenste lucht de woning ontsnapt en ongewenste lucht binnenkomt.

Oplossing: Airseal Meterkast Manchet

Celdex heeft speciaal voor deze luchtlekken in de meterkast de Airseal Meterkast Manchet ontwikkeld. Deze oplossing is samengesteld uit polyethyleen en Airseal materiaal. De bovenzijde van de Meterkast Manchet bestaat uit stugger polyethyleen schuim om de invoerbuizen op de juiste plek te houden. De onderzijde is voorzien van Airseal om met een minimale comprimering van slechts 15% de invoerbuizen af te dichten.


De Meterkast Manchet wordt gebruikt in combinatie met een houten of kunststof meterkastvloerplaat. De oplossing voldoet aan de hoogste luchtdichtheidseisen voor energiezuinig bouwen. Zo wordt er voorkomen dat er vochtige lucht en radongras opstijgt en het binnenklimaat wordt aantast.

Verkrijgbaar voor alle merken en uitvoeringen meterkastvloerplaat

De afdichtingsmanchet is verkrijgbaar voor alle merken en uitvoeringen meterkastvloerplaat. Er is een grote variatie in leidingdoorvoeren mogelijk dankzij de handige vorm van het gatenpatroon. De vullingen zitten vast in de sparingen en moeten er worden uitgetrokken. Door alleen de benodigde vullingen eruit te halen voorkom je onnodige luchtlekkage. De manchet wordt zonder te scheuren een klein stuk over de mantelbuizen geplaatst, waarna de manchet samen met de harde meterkastvloerplaat naar beneden wordt gedrukt op de ruwe betonvloer.

Montage van de Airseal Meterkast Manchet

De Airseal Meterkast Manchet is snel en efficiënt te monteren. 
  1. Plaats de kunststof invoerbuizen nauwkeurig op hun juiste locatie door gebruik te maken van de stevige kunststof meterkastvloerplaat als sjabloon.
  2. Haal de kunststof meterkast vloerplaat weg.
  3. Druk enkel de doppen uit de Airseal Manchet daar waar de kunststof invoerbuizen doorgaan.
  4. Positioneer de Airseal Manchet over de invoerbuizen.
  5. Druk de Airseal Manchet samen met kunststof meterkastvloerplaat omlaag op de ruwe betonnen vloer (en zorg dat er een compressie van minimaal 15% wordt toegepast).
  6. Zorg dat de meterkastvloerplaat gelijkmatig wordt aangedrukt om eventuele luchtlekkage te voorkomen. 

Deze oplossing biedt tevens de mogelijkheid om zonder stelblokken de meterkastvloerplaat aan te draaien tot de gewenste hoogte.

 ℹ️  Lees ook onze blog: 'De meterkast 'van gatenkaas naar luchtdicht afgedicht' 

Door een snelle en efficiënte montage werkt de Celdex Airseal Meterkast Manchet tijdbesparend en staat het garant voor een optimale luchtdichting.  

Meer weten over onze Airseal Meterkast Manchet? Neem contact met ons op!

Op zoek naar de specifieke luchtdicht bouwen details?

Gerelateerd nieuws

Filter