Blog 16-03-2022

Waar dient dat breekstreepje in de Airseal Vulblokken voor?

Airseal Vulblokken met afbreekblokken

Door: Henny van der Heijden - Product Manager bij Celdex

Inmiddels kent iedereen ze wel: de Airseal Vulblokken voor kanaalplaatvloeren. Door de hoge eisen op het gebied van luchtdichtheid ontwikkelde Celdex de Airseal Vulblokken als luchtdichting van kanaalplaatvloeren. Ze worden geplaatst in de kanalen van de prefab voorgespannen betonvloer. Deze vulblokken voorkomen warmte-, lucht- en energieverlies en bieden tevens bescherming tegen vocht, ongedierte en geluid. Airseal Vulblokken zijn weersonafhankelijk, eenvoudig en snel te verwerken en verkrijgbaar voor alle type kanaalplaatvloeren.

Onlangs hebben wij deze Airseal Vulblokken doorontwikkeld en ‘afbreekblokken’ geïntroduceerd. Dit ontstond door vraag uit de markt. Nog in het pre-Corona tijdperk sprak Paul Walta mij aan op een beurs.

Paul is al sinds ik mij kan heugen een doorgewinterde adviseur bij Nieman Raadgevende Ingenieurs. Hij voert kwaliteitscontroles uit en adviseert aannemers ook hoe zij beter luchtdicht kunnen bouwen. Paul vroeg mij waarom wij geen halve vulblokken maakten.
Ik kan mij nog de frons in mijn voorhoofd herinneren. Ik dacht dat ik door de jaren heen, alles wel gezien had wat hiermee te maken had. Kortom, mijn nieuwsgierigheid was gewekt!

Paul vertelde mij dat hij regelmatig bij bouwcontroles onze Airseal Vulblokken netjes toegepast zag. Maar ook kwam hij regelmatig ter plaatse van de kopgevel en tussen de gezaagde kanaalplaatvloer (pasplaat) en de isolatie een gat tegen. Deze valse luchtspouw achter de isolatie geeft een enorme vermindering aan isolatiewaarde en moet vaak worden opgelost door de aannemer.

Om dit probleem op te lossen zijn de halve  Airseal Vulblokken ontwikkeld. In een volledige set Vulblokken zitten nu standaard twee ‘breekblokken’. Deze kunnen desgewenst op de perforatie afgebroken worden. Als dit niet nodig is, kunnen ze altijd als ‘normale’ Vulblokken worden toegepast.

Dus ere wie ere toekomt, bedankt Paul! Je hebt de bouw weer een beetje beter gemaakt.

Als je ook een idee hebt om onze producten te verbeteren? Laat het vooral weten, wij gaan er mee aan de slag!

Gerelateerd nieuws

Filter